Ateliere pentru dezvoltarea creativității

Într-o atmosferă caldă şi plină de culoare, copilul poate să se manifeste şi să se exteriorizeze liber prin desen, modelaj, aplicaţii, diverse activități cu utilitate practică şi multe alte activităţi captivante, îmbinate cu jocul şi bine dozate de către coordonatorul atelierului. Activităţile sunt variate şi concepute în concordanţă cu particularităţile de vârstă ale copilului şi realizate prin diverse metode, atât clasice cât şi non-formale, astfel încât copilul nu va ști ce e plictiseala.

Atelierele pentru dezvoltarea creativității iși propun dezvoltarea copilului din punct de vedere intelectual, emoțional și social, respectând particularitățile de vârstă și de personalitate ale copiilor.

ateliere-creative

Aria de activitate este specifică copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani. Atelierele se bazează pe dezvoltarea creativității prin intermediul jocului și sunt construite în jurul unor activități ce întâmpină nevoile sociale, emoționale și intelectuale ale copiilor. Prin activități precum desenul, pictura, realizarea obiectelor decorative, modelajul, poveștile terapeutice etc, îl sprijinim pe copil să se înțeleagă pe sine, să se elibereze de anxietățile acumulate, de tensiuni și să găseasca o manieră proprie de a se exprima și de a comunica.

 

Obiective

  • Dezvoltarea identității și conștiinței de sine
  • Autocunoașterea și dezvoltarea autocontrolului
  • Conștientizarea și exprimarea emoțiilor și trăirilor
  • Reducerea anxietăților și descărcarea tensiunilor
  • Dezvoltarea abilităților de comunicare și cooperare
  • Dezvoltarea empatiei și respectului față de ceilalți
  • Dezvoltarea creativității și spontaneității
  • Antrenarea atenției și a memoriei

De ce anume au nevoie adolescenții din partea părinților

În timp ce adolescenții navighează în cei mai furtunoși ani din dezvoltarea lor, au nevoie de coaching, de sprijin, …

Limbajele iubirii în cuplu

Exista un proverb arab care spune ca „nu o iubire tine doi oameni, ci doi oameni tin o iubire”. L-am aflat in …

3 greseli pe care le fac parintii atunci cand sunt tinta bullying-ului din partea propriilor copii

Este sfarsitul unei zile lungi. Abia ai ajuns acasa de la serviciu, complet epuizat. Pornesti televizorul, te arunci pe canapea …