Psihoterapie individuală

Este mai ușor să crești sănatos un copil decât să încerci să repari un adult disfuncțional.

psihoterapie-individuala-copii
Este mai ușor să crești sănătos un copil decât să încerci să repari un adult.

Psihoterapia pentru copii le permite acestora să învețe să-și identifice emoțiile, nevoile, dorințele și să le exprime adecvat, folosind un tip de comunicare funcțională atât în relația cu adulții cât și în relațiile cu cei de vârsta lor.

De cele mai multe ori, părinții se adresează serviciilor de terapie individuală pentru copii, atunci când observă anumite trăsături de comportament neadecvate, manifestate de cei mici fără niciun motiv aparent (teama de a vorbi în public sau de a participa la jocurile altor copii, de a încerca lucruri noi, de a dormi singur, stări de tristețe, furie, iritabilitate, stări emoționale de neînțeles, coșmaruri, vise recurente care se repetă și îi tulbură liniștea, refuzul de a merge la școală, la grădiniță, la piscină, la petreceri pentru copii).

Tehnicile de lucru în cazul psihoterapiei individuale pentru copii sunt: poveștile, desenul, colajul, modelajul, jocul de rol. Toate acestea au rolul de a înlesni accesul către sentimentele celor mici, de a-i învăța să-și exprime adecvat emoțiile, de a înlătura comportamentele nedorite, schimbându-le pe acestea cu unele benefice.

În terapia individuală a celor mici, un rol principal îl au părinții, care, prin suportul oferit acestora, pot grăbi procesul de vindecare al copiilor.

De ce anume au nevoie adolescenții din partea părinților

În timp ce adolescenții navighează în cei mai furtunoși ani din dezvoltarea lor, au nevoie de coaching, de sprijin, …

Limbajele iubirii în cuplu

Exista un proverb arab care spune ca „nu o iubire tine doi oameni, ci doi oameni tin o iubire”. L-am aflat in …

3 greseli pe care le fac parintii atunci cand sunt tinta bullying-ului din partea propriilor copii

Este sfarsitul unei zile lungi. Abia ai ajuns acasa de la serviciu, complet epuizat. Pornesti televizorul, te arunci pe canapea …