Parenting individual

Parenting-ul este un serviciu care vine în sprijinul părinților pentru ghidarea acestora în creșterea și educarea armonioasă a copiilor. Prin intermediul acestui serviciu, o persoană își poate îmbunăt[ți calitățile de părinte, canalizându-și energia pentru a-i oferi copilului siguranța emoțională, intelectuală și fizică de care acesta are nevoie.

parenting-individualParenting-ul oferă posibilitatea părinților să conștientizeze importanța relației cu copilul, înțelegându-i nevoile în diferitele etape ale dezvoltării.

Asigură totodata răspunsurile la întrebările ce pot să apară în acele situații care generează reacții la copii, situații pe care părinții nu le pot descifra.

În ce situații părinții pot accesa acest serviciu?

În cazul în care copilul prezintă: tulburări alimentare, ticuri, enurezis, mutism electiv, tulburări de comportament, tulburări de adaptare, însingurare, tristeţe, timiditate, furie, eşec şcolar, sentimentul pierderii, anxietate, fobii, conflicte, refuz şcolar, agresivitate.

În cazul în care părinții:

  • sunt nesiguri, au nevoie de validare sau verificare a anumitor așteptări sau cunoștințe
  • au nevoie de repere în legătură cu dezvoltarea firească a copilului
  • au nevoie să înțeleagă ce se întâmplă cu copilul sau adolescentul la un moment dat în dezvoltarea lui și motivele pentru care s-a ajuns acolo
  • au păreri diferite în ceea ce privește creșterea și educarea copilului

Parentig-ul poate fi individual – părinții sau părintele se adresează specialistului cu o problemă specifică, ce este dezbătută în cadrul unei ședinte (50 de minute), se stabilesc obiective de comun acord și se fac recomandări pentru părinți, urmând o perioadă de monitorizare pentru atingerea obiectivului. Parenting-ul individual este util și în cazul în care copilul se află într-o terapie individuală, iar pentru oferirea suportului potrivit, părinții au nevoie de îndrumări specifice în funcție de problemă.

De asemenea, ședintele de parenting pot fi sub forma întâlnirilor de grup (maxim 10 participanți), în cadrul cărora se poate dezbate o temă de interes, se pot adresa întrebări specialistului, părinții pot învăța din împărtășirea experiențelor celorlalți.

De ce anume au nevoie adolescenții din partea părinților

În timp ce adolescenții navighează în cei mai furtunoși ani din dezvoltarea lor, au nevoie de coaching, de sprijin, …

Limbajele iubirii în cuplu

Exista un proverb arab care spune ca „nu o iubire tine doi oameni, ci doi oameni tin o iubire”. L-am aflat in …

3 greseli pe care le fac parintii atunci cand sunt tinta bullying-ului din partea propriilor copii

Este sfarsitul unei zile lungi. Abia ai ajuns acasa de la serviciu, complet epuizat. Pornesti televizorul, te arunci pe canapea …